onsdag den 19. februar 2014

Jord til bord - knækbrød ala vikingetiden

Så har jeg begivet mig ud i at lave knækbrød fra vikingetiden af 

Opskrift:

0.5 kande lunken vand
6 kopper rugmel
6 kopper hvedemel
1 skefuld salt
1 skefuld stødt kommen
3 kopper rugmel til udrulning af dejen

Det hele blandes sammen


Vigtig ingrediens! :)  

Æltes sammen


Rulles ud, med godt med rugmel nedenunder


På en bradepande og ind i ovnen



Det færdige resultat


Og så med det hjemmelavet smør på Se her ! :)


Det var en ren fornøjelse at spise ... 


Vikingeknækbrød er GODKENDT! :) 


Nu har jeg jo 'bagt' det i ovnen.. Men i opskriften stod der, at man skulle gøre noget heeelt andet. 
Nemlig, at "ildstedet, som har været opvarmet i længere tid, renses for trækhul og aske, og der fejes grundigt med en gåsevinge. Tyndbrødene kommes direkte på det opvarmede og rengjorte sted, og de vendes, når de er lysebrune. De er færdigbagte når brødene er sprøde." 

Kilde: http://ribevikingecenter.dk/da/viden/mad-broed.aspx

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Her kan du skrive en kommentar til mit arbejde