Opskrift:
0.5 kande lunken vand
6 kopper rugmel
6 kopper hvedemel
1 skefuld salt
1 skefuld stødt kommen
3 kopper rugmel til udrulning af dejen
Det hele blandes sammen
Vigtig ingrediens! :)
Æltes sammen
Rulles ud, med godt med rugmel nedenunder
På en bradepande og ind i ovnen
Det færdige resultat
Og så med det hjemmelavet smør på Se her ! :)
Det var en ren fornøjelse at spise ...
Vikingeknækbrød er GODKENDT! :)
Nu har jeg jo 'bagt' det i ovnen.. Men i opskriften stod der, at man skulle gøre noget heeelt andet.
Nemlig, at "ildstedet, som har været opvarmet i længere tid, renses for trækhul og aske, og der fejes grundigt med en gåsevinge. Tyndbrødene kommes direkte på det opvarmede og rengjorte sted, og de vendes, når de er lysebrune. De er færdigbagte når brødene er sprøde."
Kilde: http://ribevikingecenter.dk/da/viden/mad-broed.aspx
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Her kan du skrive en kommentar til mit arbejde