Her ses nogle af ingredienserne |
400 gram hvedemel
2,5 dl lun mælk
0,5 tsk salt
1 spsk. sukker
30 gram gær
smør til panden
Mælken skal lunes og opløses i gæren
Mel, salt og sukker blandes i og derefter skal der æltes godt sammen.
Dejen skal nu hvile 1 time.
Fyld:
200 gram hasselnøddekerner
100 gram rørsukker
2 tsk. kanel
2 tsk. ingefær
4 syrlige æbler
Æblerne skal rives groft
og blandes sammen med de hakkede hasselnødder og derefter tilsættes de andre ingredienser
Når pandekagedejen har hævet 1 time skal det rulles ud til 8 pandekager
Fyldet ligges i den ene side
og man klapper den anden halvdel over så det ligner en halvmåne, og så klemmer man lige dejen sammen med en gaffel. Noget lignende pirogger.
Der skal smeltes en masse smør i en pande
Pandekagerne ligges derpå. 4 minutter på hver side. Sørg for at der er smør på hele tiden
De skal være gyldenbrune
Jeg prøvede, at lave en pandekage uden fyld, den gav luftbobler i dejen
Og så var der spisetid
Mmmmm... Velbekomme
De smagte faktisk rigtig godt. Jeg kom nærmest i julestemning af det pga. fyldet; Kanel og æbler
Det var en meget spændende madlavningsprocess da jeg aldrig har prøvet at bage sådan tyk dej på panden før.
Pandekagerne smager utrolig godt!!
SvarSlet