tirsdag den 18. februar 2014

jord til bord - opgave 2 - indlæg 2


I forhold til opgave 2, gruppearbejde skal Jeg lave "fladbrød" som de lavede det i Vikingetiden.

Det vil jeg gøre ud fra følgende opskrift:

4 kopper hvedemel
1 kop rugmel
1 kop bygmel
3 kopper væske - kærnemælk eller vand
2 tsk. salt

Væske, salt og mel æltes godt. Tilsæt eventuelt mere mel eller væske, til dejen er passende. Dejen formes til mindre kugler, der trykkes flade og tynde. Dejen er lidt stiv.
Fladbrødet bages på en varm pande over glødebålet, eller i en åben ovn. Det er nødvendigt at vende brødene flere gange under bagningen. De skal være lysebrune på begge sider og lyde hule, når de er færdige.
Brød som er bagt af byg og havre forbliver flade når de bages. Det skyldes, at disse kornsorter ikke indeholder gluten.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Her kan du skrive en kommentar til mit arbejde